1 minuutverhaaltjes voor het slapen gaan door Hetty van Aar
Deze korte verhaaltjes bereiden je kind voor op een heerlijke nacht vol mooie dromen. Zakt de zon echt in de zee, vraagt Kamiel zich af. Viktor vindt een machine uit die het altijd kan laten sneeuwen. Welke figuren ziet Kaatje allemaal in de wolken? Hoe zou Snoepjesland eruit zien? En hoe kunnen Frits en Frats zich zelfs in de gietende regen amuseren? Deze verhaaltjes maken die ene voorleesminuut voor het slapengaan misschien wel de mooiste van de dag.
In de verhaaltjes van dit eerste vertelboek speelt Kamiel de hoofdrol: ondeugend als altijd, maar ook met een peperkoeken hartje. Met zijn fratsen zet hij alles op z’n kop. Wanneer Kamiel ook eens wil schuddebollen, loopt het immers grondig mis.
Met zijn goochelshow tovert hij pardoes een hele hoop fritsen en fratsen. En net als Kaatje wil hij ook iemand om mee in bad te spelen. Maar hij heeft geen eendje… zxou een vis graag mee in bad gaan?
Gelukkig zijn Kaatje, Viktor, Frits en Frats altijd in de buurt.
De fratsen van Kamiel door Hetty van Aar
Met de versjes en rijmpjes in dit boek kun je meer doen dan alleen maar voorlezen: er kunnen leuke geluiden bij gemaakt worden, of grappige gebaren. Dat geeft het boek een bijzonder interactief karakter, waardoor het naast thuis ook in der kleuterklas bruikbaar wordt.
De klassieke versjes en rijmpjes ontbreken natuurlijk niet, maar zij die op zoek zijn naar nieuw, leuk materiaal komen in dit boek ook helemaal aan hun trekken! Daarvoor zorgen de vele nieuwe versjes en rijmpjes. Die zijn - hoe kan het ook anders - helemaal Kaatje!
Versjes- en rijmpjesboek  door Hetty van Aar
Kaatje is superblij want het is weer lente! De zon schijnt, de vogels fluiten en alle bloempjes bloeien. En als de lente begint is het ook weer gauw Pasen, weet Viktor. Vooral Kamiel kan al niet wachten om paaseitjes te gaan rapen, en ze allemaal lekker op te smullen natuurlijk! Maar wanneer is het dan toch eigenlijk Pasen? En wat gaan ze in die tussentijd doen? Daar weet Kaatje wel een oplossing voor!
Het voorleesboek van Pasen door Hetty van Aar
Overige Kaatjes boeken